Tot rust en op adem komen
Hier vindt u informatie over wie ik ben, mijn werkwijze
en waarom mijn behandeling zeer effectief is

Over Mia Severens - Beliën

Haar expertise is om mensen met dreigende ademnood dusdanig ontspannende zorg te geven waardoor ze ontspannen kunnen doorademen.

Haar waardevolle zorg brengt grote verlichting. Ze richt zich meer nog tot mensen met de spierziekte ALS, tot mensen met ernstige longaandoeningen en jongeren met Cystic fibrose of taaislijmziekte.

Haar missie is om deze probleemzieken te mogen laten voelen wat ontspannen ademhalen voor hen kan betekenen. Dat het beademd moeten worden kan voorkomen worden en het gebruik van medische zuurstof langer wordt uitgesteld. Maar ook wil ze hiermee antibioticagebruik, dure ziekenhuisopnames en de hoge kosten in de zorg te drukken.

Mijn beroep en zorg

Mijn werkzaamheden, waarvan heb ik de kennis voor het ontspannen ademhalen?

Ik ben verpleegkundige geworden om iets voor mensen te kunnen doen, maar zag in hoe men bij een probleem volle aandoening er vaak geen raad mee weet. Dit greep me erg aan, meer nog toen een dierbare ernstig ziek werd en morfine kreeg voor zijn pijn. Dit veroorzaakte erge ademhalingsproblemen en na een paar uur zijn overlijden. Mijn verdriet was onbeschrijflijk, ben gaan uitzoeken of een of andere massagevorm soms verlichting kan brengen, “voor als de dokter het niet meer weet”.

Ik ben me er toen in gaan verdiepen en zag hoe pijn afzwakt en meer nog hoe de ademhaling op een natuurlijke manier ondersteund kan worden. Dit terwijl de medische wereld er vanuit gaat dat er beademd moet worden of dat er zuurstof moet gegeven worden. Dit laatste kan altijd nog als er onvoldoende verlichting zou bereikt worden.